Szerző

Szula Kata

Kategória

Macska

Olvasási idő
2 perc

Miért fekszik a macska az emberre

Az interneten és a világban rengeteg történet kering arról, hogy a macskák makacs és egoista lények, ez azonban annyit jelent, hogy egy állathoz képest meglepően erős a személyiségük.

Így végtelenül meg tudja lepni az embert, ha egy hosszú idő után cicusa hirtelen úgy dönt, hogy „na, én most bújós kedvemben vagyok” és bemászik az ölünkbe, majd percek múlva már horpaszt is. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy mi ütött hirtelen belé és hogy alapvetően miért fekszik a macska az emberre?

A következőkben felsorolunk nektek egy-két indokot, amely bajszos pajtásunkat a fentebb említettekre késztetheti.

De miért fekszik a macska az emberre?

Indok 1 – testhőmérséklet

A cicusoknak eleve sokkal magasabb a testhőmérsékletük, mint a gazdiknak így keresik a nagyjából azonos hőmérsékletű helyet, ahol igazán összekuckózhatnak. Ezért is szeretik a különböző párnákat, fekhelyeket vagy bebújós dolgokat hiszen, így igazán összegömbölyödhetnek és saját hőmérsékletükhöz hasonlót érezhetnek. Feltehetőleg ez az egyik oka annak, hogy miért fekszik a macska az emberre, mivel egy pihe-puha (vagy akár egy izmos ?) combon, vagy egy mellkason hasonló hőfokot tapasztalhatnak.

cicapárna

 

Indok 2 – az illatok és hormonok hatása

A macskák nagyon kedvelik a kellemes illatokat, így nem meglepő, hogy sokszor bújnak inkább hölgyekhez, mint urakhoz, hisz a sok-sok illatosított krém és parfüm vonzza őket. Ha nem az illatosított kencefice hatására mennek, akkor esélyes az, hogy egy ismerős illatot éreznek, esetleg saját maguk illatát, ezáltal pedig felerősödik bennük a biztonságérzet és örömmel jönnek hozzánk.

A hormonok esetében, gondoljunk csak arra, hogy minket is milyen boldoggá tud tenni az, ha látjuk kedvencünk boldog és szeret minket.

A színtiszta igazság az, hogy ez így működik a cicáknál is. Az ilyenkor felszabaduló oxitocint és endorfint nem csupán mi, hanem ők is érzik és boldog cicák lesznek!

cicák ölben

 

Indok 3 – a magány nagy úr!

Hisszük vagy sem, a macskák se szeretnek huzamosabb ideig egyedül lenni. Ilyenkor szívesen keresik a társaságot, főleg, ha az adott partner még simogatja is őket! A simogatás emlékezteti őket arra, amikor a cicamama fürdette őket, így, ha cicánk ölünkbe fekszik adjuk meg neki a lehető legtöbb szeretetet.

Ő se fogja elfelejteni, hogy milyen kellemesen érezte magát és egyre többször visszakacsint majd a legjobb ülőalkalmatosságra – ránk!

 

Végezetül itt egy cica, aki elalszik a gazdi karjaiban – most már az indokait is tudod miért fekszik a macska az emberre!

https://www.youtube.com/watch?v=rnKLIENwC70

A te cicád is gyakran fekszik rád? Képed is van róla? Oszd meg velünk!

Oszdd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Kérdésed van?

Nulla id augue sit amet velit eleifend accumsan sed vitae ex

Phasellus turpis ligula, pretium eu magna non, finibus pretium purus. Nulla pellentesque.

Kapcsolodó bejegyzések