Szerző

Szula Kata

Kategória

Macska

Olvasási idő
3 perc

Macska játékok házilag – 3 olcsó, pofonegyszerű ötlet

Macska játékok házilag való gyártása egy tökéletes álmos vasárnapi tevékenység. Ha cicád már kora reggel ébresztett, hogy etesd meg, verd ki a szemedből az álmot egy kis DIY cica játék készítéssel!

Macska játékok házilag – a szabályok

Volt már olyan, hogy vettél egy játékot és csak nézte, de nem játszott vele? Ezért is jó otthon kísérletezni kicsit – ha kitapasztalod, hogy milyen játékokkal szeret cicád játszani, később bátrabban szerezhetsz be neki abból a típusból. Ne feledd, minden kis szőrcsomó egyedi, más preferenciáik vannak. Ami az egyiknek végtelen móka, a másiknál lehet, hogy csak ásítást fog eredményezni.

Kb. nettó végtelen módon cicánk szórakozni, de nézzük meg, hogy a macska játékok általában milyen jellemzőkkel bírnak.

  1. Szín – általában érvényes, hogy az élénk színek felkeltik a macskák figyelmét
  2. Forma – az egyenetlen formák furcsán viselkednek, ha megpofozzák
  3. Anyag – a puha, karmolás-barát anyagokat általában előnyben részesítik

Nincs sok játékszabály.

A macska játékok házilag történő készítése esetén fontos odafigyelni, hogy a végeredmény tartós legyen. Emellett ügyeljünk rá, hogy ha a cicának előjönnek a vadász ösztönei és szétkapja a játékot, ne hullhasson belőle olyan darab, amitől sérülése keletkezhet (pl. lenyel valamit, felsérti a mancsát stb.)

Cica Játék Ötlet 1. – pezsgős dugó fonálon

DIY cica játék otthon

Ennél egyszerűbb nincs! Ráadásul tökéletes játék, mert a macska saját magával is tud játszani és ha úgy döntünk, mi is leköthetjük vele a figyelmét. A dugó egyenetlen kialakítása miatt, ha meglöki, össze-vissza fog gurulni, ami növeli az élményfaktort. A parafa dugó óvja a mancsát, miközben karmait jóóóó alaposan bele tudja mélyeszteni. Imádni fogja. 

Hozzávalók:
  • parafa pezsgős, vagy boros dugó
  • némi puha, színes fonál
Elkészítés:

Ha nincs időd, vagy felszerelésed, egyszerűen jó alaposan csomózd a fonalat a dugó közepére és hagyj lógni, egy jó fél-1 méteres szakaszt.

Ha viszont van kötőtűd, akkor annak segítségével át tudod vezetni a fonalat a dugón. Hagyj 1-2 centis részt az átvezetett felén, hogy legyen egy kis bojt ami majd lelóg és alaposan csomózd meg. A másik felén is köss csomót, hogy a fonál ne tudjon visszabújni. Hagyj lógni kb. fél-1 méteres fonalat és bumm: kész is van a macska játék házilag!

Húzd a földön, pöcköld oda kedvencednek, lengesd felette, hogy felkeltsd érdeklődését.

macska játék készítés otthon
“Értsd már meg, hogy nem adom! Az enyém!”

Az eredmény magáért beszél. 🙂

Cica Játék Ötlet 2. – WC papír intelligencia játék

macska intelligencia játék otthoni elkészítése

Egyszerű, de nagyszerű. A macskák intelligens ragadozók. Egy kis fejtörés, agytorna mindig jól jön! Vajon rájön majd, hogy kell kinyitni? 🙂

Hozzávalók:
Elkészítés:

Szerezz pár üres gurigát és tégy bele pár darab cica jutalomfalatot. Ezek után a képen látható módon hajtsd be a guriga 2 végét. Ne legyen túl szoros, hiszen a kedvencünk mancsa kevésbé ügyes, mint a mi kezünk. Mi után kiszagolta a jutifalit, rá kell jönnie, hogy nyissa ki!

Cica Játék Ötlet 3. – kajás meglepetésdoboz

macska játék házilag

Újabb agytorna. Amíg bármi is marad abban a dobozban, szőrgolyó barátod nem fog nyugodni és leköti a figyelmét jó sokáig.

Hozzávalók:
  • régi műanyag ételtároló doboz
  • macska száraztáp, vagy jutalomfalat
  • színes golyók, formák
Elkészítés:

Ha megvan a kiszemelt régi ételtároló, amit már amúgy is rég ki akartál dobni, szerezz egy éles kést és vágj a tetejére lyukakat. A lyukak mérete akkor legyen, hogy kényelmesen beférhessen a cica mancsa és a legnagyobb játék még kiférjen. Tegyél bele 1-2 csörgőt, játékot és némi száraztápot és jutalomfalatot.

Bónusz: 5 további egyszerű ötlet videón!

Ha nem okoz gondot az angol, itt van további 5 egyszerű, olcsó macska játékok házilag megvalósíthatóan. (Igazából nem kell tudni hozzá angolul, a elég követni a képi utasításokat!)

Ezzel a 8 ötlettel cicád már biztosan el tud játszani jó ideig!

Nem tudsz választani, vagy csak legyintesz, hogy ezekkel az ötletekkel túl sok munka van?

Összeválogattunk neked 10 szuper macskajátékot, amit egyszerűen meg tudsz rendelni webáruházunkból és holnapra már ki is szállítjuk.

Az összes macska játék webáruházunkból pedig itt elérhető.

[exzo_vc_button size=”large” text=”Macska Játékok” icon=”fa fa-shopping-bag” url=”url:https%3A%2F%2Fmaxipet.hu%2Fwebaruhaz%2Fmacska%2Fmacska-jatek|title:macska%20j%C3%A1t%C3%A9kok|target:%20_blank|” normal_color=”#b8cd06″ icon_color=”#ffffff”]

Oszdd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Kérdésed van?

Nulla id augue sit amet velit eleifend accumsan sed vitae ex

Phasellus turpis ligula, pretium eu magna non, finibus pretium purus. Nulla pellentesque.

Kapcsolodó bejegyzések