Szerző

Szula Kata

Kategória

Macska

Olvasási idő
2 perc

Macska etetés mennyiség

Az emberek gyakran úgy gondolják, hogy egy cica etetése kevesebb figyelmet és odaadást igényel, azonban ugyanúgy számít mit teszel macskát táljába akárcsak a kutyáknál. Akár fajtiszta a cicád, akár nem szüksége van olyan tápanyagokra, amelyek egészségessé és erőssé teszik őt. Nem csupán a táp kiválasztása számít, hanem a mennyiség is amellyel cicádat eteted.

A macska etetésének mennyisége legalább olyan fontos, mint a minőség.

Macska etetés mennyiség – ha cicád optimális súlyú

Ha macskád se nem kövér, se nem sovány akkor napi 5-6dkg száraztápot, 3*10dkg nedvestápot ajánlott adni neki.

Fontos, hogy mindig legyen a tálja mellett egy jó nagy tál víz. A macskák általában naponta többször esznek, vissza-visszatérnek táljukhoz, így semmiképp se tedd vissza a tápot. Ez a szokás génjeikben van, a vadmacskák se egyszerre eszik meg a táplálékot.

Átlagosan naponta 15-16 alkalommal esznek a cicák. A macskád etetésének mennyisége meghatározó lehet annak érdekében is, hogy kedvenced megtartsa ideális súlyát.

macska optimális

Igazán széles a választék általános tápok közül, azonban ilyenkor is figyelj arra, hogy cicád korának megfelelően kialakított tápot vegyél. Ha kölyökcicusod ne adj neki idős macskának való tápot, hiszen így nem kaphatja meg a kellő antioxidánsokat vagy vitaminokat fejlődőkorban.

Nézz szét, nálunk több száz fajta macskatáp közül válogathatsz, kedvező áron.

Túlsúlyos a macskád?

Amióta egyre szélesebb a választék a cicatápok között, egyre hajlamosabbak kedvenceink az elhízásra. Mivel a cicák makacsabbak és erősebb személyiséggel rendelkeznek, mint a kutyák így náluk nem működik az agresszív fogyókúra, vagyis a táplálék megvonás.

Ajánlott, hogy inkább a megelőzésre figyeljünk. Ha kedvencünkön észleljük, hogy hízékony, akkor vehetünk kalóriacsökkentett, alacsony energia tartalmú tápot.

Az ilyen tápokat a „light” vagy „indoor” feliratról ismerhetjük fel.

Kövér cica

Szintén eredményes az is, ha a napi adagot elosztjuk 2-3 felé és adagolva adjuk a cicánknak.

Ha ez se elég, vegyünk olyan játékokat, amelyek nagy aktivitást igényelnek, így macskáink futkározhatnak és égethetik a zsírt.

Ajánljuk a Josera Léger száraz macskaeledelt, aminek csökkentett kalóritartalma segíthet lefogyni.

Sovány cicus

Ebben az esetben a legfontosabb, hogy lassan, fokozatosan térjünk rá arra az etetésre, amely az optimális súlyú cicánál van alkalmazva. Eleinte ajánlott nedvestápot adni a cicának, majd lassacskán át kell térni a száraztápra.

Lehetőleg olyan tápot vegyünk, amelynek magas a vitamintartalma. Továbbá ilyenkor táplálékkiegészítőket is adhatunk a táp mellé, ezzel is növelne annak esélyét, hogy cicusunk étvágya megnőjön és teljesen egészséges legyen.vékony cica

 

A Carnilove speciális kacsa-pulyka tápja kifejezetten az erős izomzat, csontozat fejlesztésére és ízületek védelmére lett kifejlesztve.

Oszdd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Kérdésed van?

Nulla id augue sit amet velit eleifend accumsan sed vitae ex

Phasellus turpis ligula, pretium eu magna non, finibus pretium purus. Nulla pellentesque.

Kapcsolodó bejegyzések