Szerző

Szula Kata

Kategória

Kutya

Olvasási idő
2 perc

Kutyaruha készítése házilag

Habár a bejegyzés megjelenésekor épp meleg van és fázós kis kedvenceink nem igazán igénylik a melegítő kiegészítőket, azonban egy-egy kutyaruha akár divatossá is teheti kutyusainkat vagy előre készülhetünk a hűvösebb időre (ami remélhetőleg még jó sokáig nem jön).

Ha nem szeretnénk több ezer forintot fizetni kutyaruháért elkészíthetjük DIY (Do It Yourself – csináld magad) -módra is a kutyaruhákat. Kutyaruha készítése házilag, avagy hogyan spóroljunk és kreatívkodjunk úgy, hogy kutyáink is elégedettek legyenek.

Kutyaruha készítés házilag, zokniból

Az egyik legegyszerűbb módja az otthoni kutyaruha készítésnek, ha egy új vagy akár régi használt zoknit alkalmazol. Ez azért is előnyös, mert a zoknik különböző méretekben, különböző anyagokban igen könnyen beszerezhetőek. Sőt, ha divatossá szeretnéd tenni a zokniruhát, akkor még valamilyen szép mintájú darabot is vehetsz.

Kutyaruha készítése házilag, zokniból pontról pontra!

  1. Az első fontos lépés, hogy megfelelő méretű zoknival kezdjünk ez dolgozni. Ehhez a már kiválasztott darabot tegyük kutyusunk mellé, hogy lássuk jó lesz-e. Ha pont ideális, akkor filccel jelöljük a zoknin azokat a részeket, amiket majd le kell vágni.
  2. A vágásnál figyeljünk arra, hogy a kutya fenekénél legyen átlósan vágva, hogy ne legyen útban a ruhácska amikor kedvencünk pisil. Ha igazán hideg van, a nyak résznél vághatjuk picit hosszabbra. Ezt a részt visszahajtva egy garbócskát kaphatunk, amely dupla védelmet ad.
  3. Ezek után ismét mérünk! A zoknin jelöljük a lábak pontos helyét, ismételten csak kutyusunkat használva vonalzóként!?
  4. Vágjuk ki a lábaknak a rést!
  5. Kész is a kutyaruha!

Kutyaruha zokiniból

Zokni helyett pulcsiból is!

Az előbb említett leírást követve más ruhadarabokból is lehet kutyaruhát készíteni.

Egy régi pulcsi ujjából vagy egy pihe-puha melegítő szárából is tökéletes ruci lehet! Vagy akár egy téli sapkából is egyszerűen lehet kutyaruhát csinálni.

Kutyaruha másból

 

Mit mond a divat?

Látod milyen egyszerűen lehet kutyaruhát csinálni házilag? Azonban nem mindenki ilyen kreatív és szorgalmas. Vannak olyan gazdik, akik képesek akár több tízezret is kiadni egy-egy darabra. Pedig ha szívvel-lélekkel csinálod saját magad a kutyaruhát, mennyivel többet ér!

Most pedig jöjjön a legújabb kutyaruha trend: a kutya bodysuit. A gazdik azért pártolják ezt a fajta kutyaruhát, mert felfogja a hulló szőrt és nagyon védi a bundát. Jelenleg 8 féle színben lehet vásárolni.bodysuit

Igazán különleges viselet egy kutyus számára, de hidd el egy-két vicces zokni és a te kutyusod is lehet ilyen menő!

(Ha kutyád igazán fázós és a kutyaruha sem elég, itt egy neki való melegíthető fekhely télre!)

Oszdd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Kérdésed van?

Nulla id augue sit amet velit eleifend accumsan sed vitae ex

Phasellus turpis ligula, pretium eu magna non, finibus pretium purus. Nulla pellentesque.

Kapcsolodó bejegyzések