Szerző

Szula Kata

Kategória

Kutya

Olvasási idő
2 perc

Hasmenéses kutya etetése

Kis kedvenceinket, akárcsak minket néha-néha megtalálják a különböző baktériumok és fertőzések, hiába teszünk meg mindent, hogy elkerüljük a bajt. Ha felüti a betegség a fejét a kutyusaink körében egyből rohanunk állatorvoshoz és képesek vagyunk több ezer forintokat gyógyszerre költeni.

Azonban vannak esetek, amikor egy egyszerű diéta vagy bármiféle organikus, házi gyógymóddal elérhetjük az egészséges állapotot. A következőkben egy kifejezetten gyakori esetről lesz szó: a hasmenéses kutyusokról és arról hogyan is működik egy hasmenéses kutya etetése.

A hasmenéses kutya etetése előtt keressük a betegség okát!

Ha kutyánknak megy a pocakja, több dolog is felmerülhet a betegség háttereként. A leggyakrabban valójában egy egyszerű gyomorrontás, fertőzés áll a dolog mögött, akárcsak nálunk embereknél szokott lenni. Az ilyen típusú megbetegedések gyorsan jönnek és nem tartanak hosszú ideig.

Ritkább esetekben komolyabb betegségről is lehet szó, ilyenkor gyakori az, hogy kutyusunk étvágytalanná válik, gyakran hány és levertté lesz. Ilyenkor mindenképpen vigyük állatorvoshoz, valószínűleg egy diéta nem fogja helyre tenni.

kutya beteg

 

De aggodalomra semmi ok, általában nem ennyire súlyos a helyzet. Kezdő gazdik sokszor nem tudják, hogy tápváltáskor fokozatosan kell áttérni egy másik tápra, mert ez megviseli a kutyus pociját. Vagy az ebédre elfogyasztott csípős pörkölt maradékát ne rakjuk kedvencünk táljába, melyet szintén nehezen emészthet meg.

Továbbá vannak olyan érzékeny kutyusok, akik sajnos „hajlamosak” a hasmenésre, egy-egy stresszesebb helyzet (utazás, új helyre kerülés) kiválthatja náluk a hasmenést.

Kímélő diéta, avagy a hasmenéses kutya etetése

kutya diéta

 

Ha nem súlyos a betegség, akkor valóban elég, ha figyelmet fordítunk arra, hogy kedvencünk csakis kímélő ételeket egyen. Erre a célra lehet találni különböző tápokat, de akár otthon mi is elkészíthetjük kutyusunknak a kosztot.

Rizst fogyaszthat ilyenkor és főtt csirkehúst, de ezeket is csak mértékkel. Fűszeres ételeket és a csontot kerüljük. A leges-legfontosabb ilyenkor az, ami nálunk embereknél is a legalapvetőbb egy hasmenéses megbetegedésnél, hogy kutyusunk rengeteg vízet fogyasszon. Tálkája mindig legyen teli vízzel, sőt ilyenkor lehet szénsavmentes ásványvízzel is itatni, mivel abban magasabb az ásványi sótartalom, mint a csapvízben.

Széntablettát szintén lehet adni a kutyusnak, de óvatosan! Feketére festi az ürüléket, így ha esetleg súlyos probléma alakulna ki a kutyádnál (véres ürülék), akkor azt nem fogod látni.

Hidd el, ha ezt a diétát alkalmazod, kutyusod egy-két napon belül kigyógyul!

 

Oszdd meg!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Kérdésed van?

Nulla id augue sit amet velit eleifend accumsan sed vitae ex

Phasellus turpis ligula, pretium eu magna non, finibus pretium purus. Nulla pellentesque.

Kapcsolodó bejegyzések