Apoquel allergia elleni tabletta kutyáknak

Az Apoquel egy vényköteles termék. Emiatt webáruházunkban jelenleg nem rendelhető.

apoquel allergia ellen

Apoquel – hogyan működik?

Hatása

Az Apoquel akár 4 órán belül segít az allergiás tüneteket csökkenteni. A viszketést pedit 24 órán belül akár teljesen megszünteti. Rövid- és hosszútávú alkalmazása is lehetséges, a szteroidos allergia-gyógyszerekkel ellentétben.

Hatóanyag

A Zoetis Apoquel hatóanyaga az ún. oclacitinib.

Kiszerelések

Film-bevonatú tabletta, ami 3 fajta méretben kapható, mindegyik méret pedig két kiszerelésben. A legkisebb hatóanyag tartalmú a 3,6 mg-os, kapható 5,4 mg és 16 mg-os változat is. Mindegyik 20 és 100 tablettás kiszerelésben elérhető.

Alkalmazása

A gyógyszert naponta kell alkalmazni az allergiás tünetek csökkentésére. A tablettát lehet étellel együtt, vagy magában is adni az állatnak. Az adagolásról lentebb található információ. 12 hónapnál idősebb kutyáknál alkalmazható. Nem adható vemhes, vagy laktáló kutyáknak.

Előnyei

Nem tartalmaz szteroidokat. Hosszútávú alkalmazása is lehetséges a szteroidos gyógyszerekkel ellentétben, azok mellékhatásai nélkül.

Hátrányai

Nem adható fiatal kutyáknak. Rövid távon mellékhatásként hányás és gyomorproblémák jeletkezhetnek.

Az Apoquel adagolása

Az Apoquel adagolása a gyártó szerint 0,4-0,6 mg/testsúlykilogram. Az egyszerű adagolás érdekében az alábbi táblázatból könnyen leolvasható, hogy a kutyusnak súlya alapján mely kiszerelésekre lesz szüksége.

apoquel adagolása

Adagolása az első 14 napban naponta kétszer (BID), majd ezt követően a tünetmentességhez naponta egyszer (SID). Étellel, vagy anélkül is bevihető. Mellékhatások nélkül megszüntethető az adagolása.

Lehetséges az Apoquel online megrendelése?


A tabletta hozzáférhető a legtöbb állatpatikában. Mivel vényköteles, így először az állatorvos felírja, ezután lehet megvásárolni.

Az internetes rendelést sokan kényelmesebbnek tartják, hiszen így nem kell mindig elmenni az állatorvoshoz és kívárni a sort.

Az Apoquel tabletta webáruházunkban jelenleg nem rendelhető.

Az Apoquel ára – mennyibe kerül belőle egy havi adag?

Az Apoquel árának lebontása nem olyan egyszerű, mint más gyógyszerek esetében. Több féle tabletta méret és kiszerelési nagyság kapható, amiket a kutya súlya alapján kell adagolni.

Így az összes variáció helyett most egy példát mutatunk be.

viszketés

Gyakori kérdések és válaszok az Apoquel tablettával kapcsolatban

Károsodhat-e a kisállat mája a terméktől?

Jelenleg nem tudunk róla, hogy májkárosító hatása lenne, ha a megfelelő méretű kiszerelésben kapja meg az adagját a kutyus.

A bejegyzés célja nem a termék promóciója. Az oldal csak a link ismeretében, vagy a termék nevére internetes keresőben explicit módon keresve érhető el a látogató számára. Célunk a termék minél részletesebb bemutatása, előnyökkel, hátrányokkal, hogy a kisállat-tartók objektív, felelősségteljes döntést hozhassanak a termék megvásárlásával.